Waarom injectable behandelingen


Tekenen van Veroudering

Biologisch is het zo dat het lichaam tot ongeveer ons 25e levensjaar in de groei en ontwikkeling is. Maar zodra die piek is bereikt, begint eigenlijk vrijwel direct de veroudering. Dit proces gaat niet bij iedereen op dezelfde manier en ook niet in hetzelfde tempo. Geneeskunde is geen wiskunde. In de wiskunde is 2 + 2 altijd 4 overal en altijd en bij iedereen. Hoe en hoe snel iemand verouderd heeft te maken met heel veel factoren. Natuurlijk zijn de genen daar een hele belangrijke factor in, maar helaas met ‘goede genen’ kom je niet altijd het beste ‘uit de test’. De laatste jaren is de topic Anti Aging en Healthy Aging enorm onder de aandacht gekomen wereldwijd. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan en er wordt steeds meer bekend over de effecten en gevolgen van voeden, leefstijl etc. Daarom is het belangrijk om je goed te realiseren dat mooi en gezond ouder worden heel veel verschillende manieren kent en vaak juist combinaties daarvan.

Wat kan ik doen om behandelingen zo lang mogelijk uit te stellen?

Zoals in het vorige stukje uitgelegd, is het heel belangrijk om zo jong mogelijk te beginnen met bewust kiezen om op een zo mooie en goede manier maar vooral op een zo gezond mogelijke manier door het leven te gaan.

Betekent dat, dat je dan niks leuks mag doen, nooit mag zonnen en altijd broccoli moet eten? Gelukkig niet! Het gaat vooral om de balans.

Natuurlijk is het belangrijk om leuke dingen te doen, te feesten tot diep in de nacht, lekker en soms ook lekker ongezond te eten en heerlijk te genieten met vrienden aan een borreltje of aan het strand met een cocktail. Maar kies er bewust voor om dit niet te vaak te doen. En we kunnen niet vaak genoeg blijven herhalen dat ROKEN en ZONSCHADE de grootste boosdoeners zijn en je het snelst laten verouderen! Dus NIET ROKEN en smeer je ALTIJD in als je wilt gaan zonnen!

 

Het feesten tot in de late uurtjes kan ook eerder afgelopen zijn dan bij zonsopkomst! Kies ervoor om niet woensdag tot en met vrijdag los te gaan, maar als je een feestje hebt, probeer naar je lichaam te luisteren en de andere nachten voldoende nachtrust te krijgen.

Borreltje of een wijntje van tijd tot tijd kan ook heerlijk zijn, maar pas op dat het niet dagelijks en te veel is. Zo ook geldt het met troost voeding zoals we dat tegenwoordig noemen. Pizza, McDonalds, chips en cola is best gezond op z’n tijd. Je psyche moet er niet aan onderdoor gaan dat je krampachtig aan je calorieenteller houdt zelfs op verjaardagsfeestjes, maar iedere dag chinees bestellen of pizza eten is echt niet gezond. De combinatie van veel koolhydraten en eiwitten samen zorgen er voor dat er oxidanten worden gevorm welke weer zorgen voor schade aan het DNA…en dus weer het verouderingsprocess versnellen. Het beste is om je te verdiepen in goede voedingsadviezen en veel voeding die anti oxidanten bevat te consumeren.

Zonnen…ja daar weten we allemaal inmiddels van dat de UV stralen slecht zijn voor je en dat er direct schade wordt gevormd diep door de cel dringt tot in je DNA. Deze schade kan niet meer worden hersteld en dat resulteert weer in een versnelde veroudering.

;